Schiermonnikoog

Wie Schiermonnikoog zegt, zegt ruimte, rust en vrije natuur. Zodra u van de boot af stapt, is het genieten geblazen. Van het gezellige dorp Schiermonnikoog, maar ook van de prachtige natuur en stranden. Het eiland werd vanwege zijn rijke vogelstand in 1989 aangewezen tot Nationaal Park.

Vuurtoren

Impressie

De Oorsprong Augustus 2017 287 Of 372 1
De Oorsprong Augustus 2017 342 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 330 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 328 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 320 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 354 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 361 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 353 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 351 Of 372
De Oorsprong Augustus 2017 367 Of 372
Big Img 4152
Ligging

Ligging van de boerderij

Boerderij De Oorsprong ligt op één van de mooiste plekjes van Schiermonnikoog. U vindt ons aan de rustige oostkant van het eiland, aan de rand van één van de duin- en kweldergebieden die het eiland rijk is. De boerderij bevindt zich dichtbij het Wad, en op slechts 2,5 kilometer afstand ligt het brede Noordzeestrand.

Ideaal voor fietsers en wandelaars

Verkent u het eiland per fiets of te voet, dan is boerderij De Oorsprong een perfecte uitvalsbasis. Vanaf de boerderij heeft u gemakkelijk toegang tot de duinen, bossen en kwelders, waar u naar hartenlust kunt fietsen en wandelen.

Wadlopen op Schiermonnikook

Wadlopen op Schiermonnikoog, veel mensen hebben er wel eens iets over gehoord of foto’s gezien van mensen die zijn wezen wadlopen op Schiermonnikoog. Er is echter maar een kleine groep mensen die ook daadwerkelijk ervaring heeft met wadlopen.

Wadlopen op Schiermonnikoog is een activiteit voor jong en oud. Wadlopen is een unieke en natuurvriendelijke sport, waar iedereen met een redelijke tot goede conditie aan kan deelnemen. Schiermonnikoog is bij uitstek het eiland om te gaan wadlopen. Op eigen initiatief of in samenwerking met een ervaren gids het wad op. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om zeehonden te bezichtigen.

Meer lezen over wadlopen op Schiermonnikoog?

Wadlopen op Schiermonnikoog
Wadlopen 2
De Oorsprong Augustus 2017 29 Of 372

Kamperen op Schiermonnikoog

Kamperen Schiermonnikoog? Bij een camping op Schiermonnikoog denk je niet gelijk aan een camping bij de boerderij.

Op het eiland is alleen de grote camping bekend. Maar op ons erf is dus ook een gezellige overzichtelijke boeren camping voor. Een heerlijk eiland en camping gevoel in één voor vrienden, familiezakelijke afsprakentrouwerijen, of zelfs een schoolreisje naar Schiermonnikoog.

Meer lezen over schoolreis op Schiermonnikoog?

Kamperen op Schiermonnikoog

Schoolreis op Schiermonnikoog

Boerderij De Oorsprong… voor een gezellige schoolreis of schoolkamp op Schiermonnikoog

Er lekker op uit met uw school of vereniging? Boerderij De Oorsprong leent zich uitstekend voor een meerdaagse schoolreis of schoolkamp in één of meerdere van onze groepsaccommodaties op Schiermonnikoog. Onze boerderij heeft afzonderlijke accommodaties die in het midden worden verbonden door een sfeervolle binnenplaats. Onze locatie is geschikt voor groepen van 4 tot 100 personen.

Meer lezen over schoolreis op Schiermonnikoog?

Schoolreis op Schiermonnikoog
Schoolreisje Schiermonnikoog
Bruiloft Oorsprong

Trouwen op Schiermonnikoog… een dag om nooit te vergeten

Waarom trouwen in het buitenland? Uw bruiloft op Schiermonnikoog: een van de mooiste dagen van uw leven. Onze unieke bruiloft locatie biedt een dag vol feest en gezelligheid, een dag waarop u zorgeloos wilt kunnen genieten. Op boerderij De Oorsprong bent u verzekerd van een huwelijksfeest om nooit te vergeten. Trouwen op locatie, trouwen op Schiermonnikoog, samen met familie en vrienden, ver weg van de drukte van de vaste wal.

Trouwen op Schiermonnikoog biedt u legio aan mogelijkheden om de dag een passende invulling te geven. Een bezoekje aan het wad, een lekkere strandwandeling, een huifkartoch, teveel om op te noemen. Wij vertellen u er graag meer over. Deel uw wensen met ons zodat wij er samen met u een onvergetelijk bruiloft van kunnen maken.

Nog niet overtuigd van onze bruiloft locatie?! Lees hier verder voor alle trouw mogelijkheden!

Onze trouw mogelijkheden

Vakantie op
een boerderij

De Oorsprong
Direct boeken