Algemene voorwaarden

Dit zijn de algemene voorwaarden.

Algemene voorwaarden

Reservering:

Een reservering is pas definitief wanneer u hier via de mail een bevestiging en factuur voor heeft ontvangen. Op dit moment is overeenkomst tot stand gekomen tussen U en De Oorsprong. De handtekening onder de bevestiging is ter controle van gemaakte afspraken en geldt niet als dan pas geboekt.

Betalingswijze :

U betaald voor het aantal gereserveerde personen. Komen er toch meer dan kunt u dit tot 1 maand voor aankomst doorgeven. U betaald gelijk bij aankomst het huurbedrag plus de borg contant. De eerste helft van het huurbedrag dient binnen twee weken na ontvangst te zijn overgemaakt naar onze bankrekening. Het resterende bedrag dient 2 weken voor aankomst te zijn overgemaakt.

Annulering:

Bij annulering van de reservering of afzeggen van personen zijn annuleringskosten verschuldigd. Deze bedragen tot 5 maand voor aankomst 20 %, tot 1 maand 50 % en vanaf 1 maand 100%. Bij niet opkomen dagen ( no show), betaald u het volledige reserveringsbedrag. Annuleren kan alleen schriftelijk. NIET via de mail. Wij raden u aan om een annuleringsverzekering af te sluiten. Als er vanuit het RIVM een negatief reisadvies wordt geadviseerd in de periode ( 4 weken) dat u bij ons een verblijf heeft geboekt, dan kunt u uw verblijf omboeken naar een andere periode. Wij keren geen geld uit. Alleen de mogelijkheid om te boeken.

Borg:

U bent verplicht borg te betalen.. U krijgt deze na vertrek terug, als alles schoon en netjes is en u zich aan de voorwaarden/ huisregels heeft gehouden en de accommodatie zo heeft achtergelaten als u deze bij aankomst heeft aangetroffen. Alle beschadigingen en vernielingen aan en in de gebouwen komen neer op volledige vergoeding van het beschadigde. De borg is € 150,= voor gezinnen en families.

Schoonmaken en aankomst-/ vertrektijden:

Op de dag van aankomst kunt u vanaf 13,30 uur in uw accommodatie. Op de dag van vertrek dient u om 10,00 uur de gehele accommodatie schoon en leeg te hebben. Op Zondag en speciale dagen (vraag er naar) dient u de accommodatie voor 13.00 uur schoon en leeg te hebben.

Huisregels:

De gast is gehouden de huisregels na te leven. Het bedrijf is gerechtigd op ieder moment zonder opzegtermijn het verlenen van diensten aan gasten te beëindigen wanneer een gast de huisregels (bij herhaling) overtreedt. Zonder teruggave van borg en huurbedrag. Lees de huisregels goed door en geef deze ook aan de rest van het gezelschap!! Dit voorkomt misverstanden.

Bagagevervoer: 

Wij vragen vanaf nu een kleine vergoeding voor het halen en brengen van bagage: € 7,50 per groep per boot (retour). U kunt dit doorgeven via deze bevestiging. Een week voor aankomst graag de exacte aankomsttijden dan doorgeven.

 

Huisregels De Oorsprong

 • Bij vertrek dient de accommodatie schoon opgeleverd te worden. Zie schoonmaak lijst op de keuken tafel, in de badkamer en in de slaapzaal.
 • U dient de accommodatie zindelijk te bewonen, wees zuinig op onze spullen en huisraad!
 • Het gehele gebouw is rookvrij. Ook de vakantiehuizen en de bungalowtent. Buiten bij uw eigen terras kunt u roken. Sigaretten NIET op de grond.
 • Het gebruik van bedlinnen is verplicht. Het gebruik van slaapzakken is NIET toegestaan. Indien geconstateerd word dat er geen lakens e.d. gebruikt worden bent u verplicht deze bij ons te huren. Kosten € 8,50 per pakket. En de dekbedden worden gewassen. Kosten € 25,= per dekbed.
 • Het gebruik van bedlinnen is verplicht. Het gebruik van slaapzakken is NIET toegestaan. Indien geconstateerd word dat er geen lakens e.d. gebruikt worden bent u verplicht deze bij ons te huren. Kosten € 7,50 per pakket. En de dekbedden worden gewassen. Kosten € 25,= per dekbed.
 • Niet toegestaan is krassen, schrijven op muren, plafonds, tafels , bedden, stoelen e.d. Gebeurt dit wel dan komt dit neer op volledige vergoeding van het beschadigde.
 • Plakband, punaises e.d. zijn absoluut niet toegestaan om dingen mee op te hangen. Buddy’s of schilder tape wel.
 • Confetti mag niet gebruikt worden in de hele boerderij en op het hele erf. Op last van de brandweer!
 • Het is ten strengste verboden meubels, dekbedden, kussen e.d. mee naar buiten te nemen. Dit geldt ook voor tafels en stoelen uit de keukens.
 • Na 22.00 uur mag er NIET meer gekookt worden. S’ nachts dus ook niet.
 • Muziek is toegestaan, mits dit niet buiten de accommodatie hoorbaar is. Wij waarschuwen 1 keer , meer overlast ? Gelijk vertrekken.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan bij Recreatieboerderij De Oorsprong. Ook niet voor 1 dag.
 • Balspelen alleen op het recreatieveld. Niet bij de boerderij of op de terrassen.
 • Nachtelijke rust geldt van 22.00 uur tot 8.00 uur s’ morgens. Gaat u s’ avonds uit….Blijf u zelf: Doe gezellig en ga rustig naar de accommodatie, camping of vakantiewoning. Denk om alle andere gasten. Zij houden van rust. Na 22.00 uur moet het buiten stil zijn.
 • De namenlijst moet bij aankomst ingevuld worden en voor 20.30 uur ingeleverd zijn bij het woonhuis.
 • Kaarsen en waxinelichtjes alleen branden in de daarvoor bestemde houders. Dit voorkomt brandplekken.
 • Frituren in de accommodatie is absoluut niet toegestaan.
 • Geurkaarsen en wierook mag niet gebrand worden in de accommodatie, vakantiewoningen en in de ingerichte tent.
 • Bij ernstig geluidsoverlast en klachten van andere gasten houden wij uw borg in en kunt u gelijk vertrekken.
 • Brandalarm: met opzet? Boete € 300,= moet gelijk afgerekend worden. Dit bedrag is voor de vrijwillige brandweer die moet uitrukken voor niets…

De gast is gehouden de huisregels na te leven. Het bedrijf is gerechtigd op ieder moment zonder opzegtermijn het verstrekken van diensten aan gasten te beëindigen wanneer de gast de huisregels bij herhaling overtreedt. Dit zonder teruggave van borg en huurbedrag.

Lees de huisregels goed door, en geef door aan de rest van het gezelschap. Dit voorkomt misverstanden!

De Oorsprong,
vakantie op een boerderij?