Nazomeren

September is halverwege.

Voor ons het begin van een reeks verjaardagen. Koen 2 September, Simon 5 September en Marieke ( de schrijfster van de blogs 😉 30 September. De magische leeftijd van 40 wordt bereikt, een dankbare leeftijd. Tegenwoordig mogen we best wat trotser zijn om oud te worden. Althans zo denk ik…

Maar goed, September is ook de maand van een grote bruiloft. Een uitdagende bruiloft, niet in onze prachtige binnenplaats of boerderij. Maar in de loods! Ook voor de boer een uitdaging omdat zijn loods spic en span moet zijn. Er zijn 100 stro balen besteld. Er is personeel ingehuurd, kortom een hele organisatie die de wedding planner van het eiland op zich heeft genomen! We werken graag met haar samen, ik zal eens een blog schrijven over de organisatie van bruiloften op Schiermonnikoog en bij ons in de boerderij. Zal het onthouden!

September is een ook de maand van ons eigen koffieconcert op Zondagmorgen. Altijd rond mijn verjaardag. De muziekvereniging Wilhelmina uit Leens komt altijd het laatste weekend van September, ze hebben dan een heel weekend om te oefenen voor hun concerten. Erg gezellig op Zondagmorgen, ik zorg voor de koffie en lekkers. Zij voor de prachtige muziek!

September is ook de maand dat de ingerichte tenten worden opgeruimd. Deze maand kan zo onstuimig zijn. Dat hebben we dan ook echt gemerkt 2 jaar geleden

Wat hebben we het ontzettend druk gehad. Zomervakantie betekend gezelligheid in de boerderij, op de camping en in de vakantiehuizen.Bij gepraat met vaste gasten, nieuwe mensen ontmoet. Er zijn vriendschappen ontstaan tussen onze kinderen en die van onze gasten. Zo leuk! Dit soort vakanties, daar doen we het voor. Ik geniet van alle positieve recensies in de gastenboeken en op internet. Zo mooi deze waardering voor het harde werken. Toch merk je dat de moeheid toeslaat, ook al zou dat niet moeten. Avondje met een glas wijn voor die tent, met gasten uiteten. Bijkletsen in het dorp of met z’n allen naar het strand. Tussendoor blijft ook nog werk.

Maar wat een zomer, we gaan nog drie weken zo door! Dan is het einde hoogseizoen en volgt hopelijk een prachtige nazomer. Met warme avonden, prachtige zonsondergangen zoals alleen September die heeft! De ingerichte tenten ruimen we op, want September kan ook flinke stormen opleveren. Wat geweldige wolkenpartijen oplevert, maar helaas kunnen onze tenten het niet aan. Onze accommodaties en vakantiehuizen zijn nog een beperkt aantal dagen beschikbaar in September. Bekijk de beschikbaarheid op de kalender.

Groen is vrij, rood bezet. Half blokje is wisseldag. Bellen of mailen mag natuurlijk ook altijd!