Een weekend er tussenuit. Voorjaar 2021

Eindelijk was het zover, een weekendje weg!
Door het Coronavirus blijven de groepen weg, de schoolkampen staan geboekt vanaf 2e week april, dus dan begint de drukte op mijn werk!  Maar nu zijn we tot  Pasen praktisch leeg. Dus wat kun je dan beter doen, dan van de gelegenheid gebruik maken en een weekend ertussen uit gaan.

We boekten bij een gezellige sfeervolle boerderij en in een klein maar oh zo gezellige accommodatie. Noordkromp heet het. Vernoemt naar een schelp die je vind aan aan de Noordzeekust van de Wadden.

Zodra we met koffers ons huis uitstapten begon het vakantiegevoel. Aangekomen bij de boerderij werden we ontvangen door de boer, blij ons te zien! Houdt van drukte op het erf en gasten brengen leven in de brouwerij. In de accommodatie zochten de kinderen gelijk een bed uit, fantastisch die stapelbedden! Ook maar direct opgemaakt, hoeft dat niet meer.  Dan koffie zetten en boodschappen uitpakken. Kinderen waren al druk met ander gasten aan het spelen op de binnenplaats. Waar traptrekkers staan, een pingpong tafel is en je kunt er tafelvoetballen. Kortom, geen kind gezien dat weekend;-) Op de fiets naar het strand, lekker wandelen en ravotten! Een echte aanrader is het blowkarten bij Coen van Reactief Buitensport!

 

Heel tof, en dat vonden de pubers zeker ook…. Wel koud nog in het beginnende voorjaar. Dus snel naar de boerderij om bij te komen met een goed glas rode wijn.

Dan komt er een tijd van eten, we schuiven met 6 kinderen aan en de pannenkoeken smaken zalig. Zo gezellig, de kinderen genieten en ik ook. Fijn om dit zo toch te kunnen doen. Normaal zou ik nu rennen en vliegen op het werk. Maar herrinneringen maken is ook heel belangrijk. En die maak je op Schiermonnikoog, in deze boerderij, hier op het erf en in de stal. Helaas werd er geen kalfje geboren dit weekend, maar vaak wel. Wij hadden even pech…

De avond verstreek en de kinderen sliepen lekker, mijn tijd om lui op de bank te hangen. En tv te kijken. Dan gaan ook mijn ogen dicht, de bedden slapen heerlijk! Dikke kussens en warme dekbedden. Prima te doen.  De douche in de ochtend was zalig! Ik ben zo zinnig wat betreft douches, maar deze was perfect. Dikke straal en lekker warm en natuurlijk fris en schoon. Samen ontbijten met broodjes uit de oven, en de Senseo koffie smaakt prima. Dus goed begin van de dag. De dag van afscheid nemen van deze gezellige accommodatie.

Als eigenaar ga ik nooit slapen in mijn eigen accommodaties. Nu kwam het er dus van. Kritisch keek ik naar de keuken, de aanwezige spullen. Ik was benieuwd wat ik zou missen, maar eigenlijk was alles aanwezig.

Als ik commentaar mag leveren, dan was het dat ik de sfeer van mooie foto’s aan de muur miste, en gezellige kussentjes op de bank. En de badkamer is gedateerd, maar ik weet dat dit in toekomst allemaal wordt opgeknapt. Ze zijn schoon, fris en de douche is nogmaals zalig! Maar niet hip en modern. De keukenstoelen moeten worden vervangen en daar spaar ik dan ook flink voor.  Maar ach, als je ziet hoe heerlijk we het hebben gehad en hoe we met z’n allen hebben genoten van ons eiland en onze eigen boerderij. Het was echt een top minivakantie!

Al met al, viel het me reuze mee om met de kinderen een kamer te delen, de angst van vele gasten die ik spreek voordat men boekt. Ook het idee om in een stapelbed te slapen schrikt af. Ik sliep onder en merkt niets van de bedden. Wel hebben we inmiddels in elke kamer 2 boxspring bedden neergezet. Als 2 persoons bed. Ik zag dat weekend stralende gastenkindjes spelen met mijn kinderen. Vrolijke koppies, zo leuk! En ik kan je vertellen dat dit alles goed maakt, wat betreft Corona.

Maar toch ben ik blij dat ik weer schoolkampen kan verwelkomen, inmiddels de eerste groepjes net uitgezwaaid! De volgende groep komt Woensdag aan en wat zullen ze een fantastische herinneringen maken op Schiermonnikoog, en de hele Corona epidemie even vergeten hier. Onbezorgd genieten! En gezinnen en groepen houden we lekker gescheiden, dan kan iedereen genieten van zijn verblijf op Schiermonnikoog!

Zijn er vragen, appen of bellen mag altijd!