Zomervakantie

Het is zover, nog 10 dagen en dan begint eindelijk die zomervakantie. We hebben er zo lang opgewacht.

Heerlijk, zon, warmte, gezelligheid, weerzien.

Vooral dat weerzien. Vaste gasten komen en we hebben veel bij te kletsen. Hele winters moeten we bespreken. Borreltje bij die accommodatie, hapje bij de andere tent. Vreugde maar ook verdrietige gesprekken.  Ze zijn me stuk voor stuk dierbaar.

Ook de nieuwe gasten en kindertjes vinden we gezellig. We zitten met z’n allen aan de picknick tafel op de camping. Of bij ons aan de koffie tafel, omdat dat zo belangrijk is voor de boer.
Soms eten de kindjes uit de boerderij mee, eten we pannenkoeken. Ouders hebben ook vakantie als de kinderen zich zo vermaken.

 

Onze kinderen hoeven niet op vakantie, ze genieten van iedereen en alles wat er op het erf te beleven valt. De hooihut, het pas gemaaide gras, de kalfjes, de skelters of skeeleren.  En natuurlijk, de boer helpen in de stal en op het land.  Er ontstaan hechte vriendschappen. Onze kinderen moeten vaak met tranen in de ogen afscheid nemen maar tellen de dagen naar de volgende vakantie. Dan is het wederom een weerzien!

Dit geldt ook voor Freerk en mij. We willen dat onze gasten met een goede herinnering aan Schiermonnikoog en onze boerderij naar huis gaan.Deze vakantie moet er 1 zijn om nooit te vergeten. Ook voor ons niet!

En dan begint het echte top hoogseizoen nu echt.

Of nee nog 10 nachtjes slapen….Schoolkamp