Pasen op de boerderij

Pasen op Schiermonnikoog.

 

Het is eerst Paasdag, het zonnetje schijnt en het is al lekker warm. Idyllisch staar ik voor me uit naar de waddendijk. Bussen vol mensen komen aan, dagjes mensen, mensen die een nachtje blijven. Allemaal komen ze voor ons mooie eiland, de natuur, het strand, en het gezellige dorp. Ik zit er eens goed na te kijken.Wat mag ik me gelukkig prijzen dat ik hier woon. Na roerige jaren, heb ik denk ik eindelijk de rust gevonden, mijn werk loopt, gasten zijn tevreden, de vakantiehuizen zijn zo mooi geworden, de website krijgt steeds meer een verhaal en wordt zelfs persoonlijker. Het past bij ons, bij Freerk en ook bij mij.

Gastvrij, persoonlijk, eigenlijk doen we zo ons best om al ons gasten een fijn verblijf te bezorgen. Maar dat is moeilijk, eenieder met zijn of haar wensen. De aandacht verdelen tussen prive en het gezin, en dan nog de melkveehouderij en natuurlijk de gasten in de boerderij. Het blijft een uitdaging om die balans te vinden.

Zo zitten en starend naar de dijk, moet ik ineens denken aan gasten die vorig jaar en jaren daarvoor bij ons in het vakantiehuis verbleven, ook met Pasen.

Met het hele gezin, opa en oma, dochters met mannen en de kleinkinderen. Een gezellig en bont gezelschap. Vriendelijke mensen, uit Amsterdam… Ja dat kan, als dochter van een rasechte Feyenoordsupporter, is er tijdens mijn opvoeding geleerd dat mensen uit Amsterdam niet zo leuk zijn. Maar als volwassen vrouw weet ik inmiddels natuurlijk beter, al word ik natuurlijk nooit een Ajax fan 😉 Maar dat terzijde…

 

De familie verstopte met Pasen smorgens paaseieren en paashazen. Super leuk! De kinderen vonden het geweldig. Wat was dat een vreugde om naar te kijken.. Maar ja Annelie, die op de boerderij woont en alles ziet als haar achtertuin, logisch ook, is actief aan het zoeken gegaan, toen niemand het zag. En na een tijdje kwam ze bij ons de tuin in, je raadt het al… Armen vol eieren en paashazen. Die dus de familie verstopt had. “Kijk mama! De paashaas is ook bij ons geweest!”  Wij moeten natuurlijk lachen, maar hoe gaan we dit uitleggen. Die chocolade waar onze Annelie zo gek op is, moet natuurlijk wel terug…Voordat we iets kunnen zeggen, grijpt Koen in. “Annelie! Dat is van gasten!!! “Volgens Annelie in al haar geloof, ”Nee de paashaas is echt geweest Koen”“Wij hebben geen Paashaas, wij hebben Jezus!” Koen z’n redenatie, dat gaat dus niet samen. Terwijl ik dit schrijf moet ik er weer om lachen. Die Koen en Annelie toch.

De familie hoort het verhaal en tot grote vreugde van onze drie, mogen ze mee zoeken! Wat lief, en wat een plezier. Vorig jaar was deze familie er dus weer, en wederom mochten onze kinderen weer mee zoeken. Annelie was dan ook erg teleurgesteld dat ze er nu niet zijn. Maar ja, hoe mooi Schiermonnikoog ook is, je kunt niet altijd op vakantie. Maar de familie is natuurlijk altijd welkom!

Dit jaar zetten we deze traditie zelf voort, het is leuk en erg gezellig. Natuurlijk horen ze ook het Paasverhaal, maar ach. Die eieren, het is zo mooi om te zien, die vrolijk rondhuppelende kinderen.

Vrolijk Pasen!