Corona update 28 maart

Wat een verdriet en ellende in de wereld. Ieder met zijn of haar eigen zorgen. Gezondheid, werk, financieel, familie. Noem maar op. Hoe lang gaat dit duren en wat kunnen we doen? Op alle vragen die ik krijg kan ik geen antwoord geven.

Onze boerderij is in de drukste periode van het jaar leeg, terwijl de facturen gewoon betaald moeten worden door ons. We maken ons zorgen, en hebben best wel veel tranen gelaten deze week. Hoe nu?

Alle gasten van maart, april en mei hebben meerdere emails van ons ontvangen. Met een update en de mogelijkheid om te boeken naar een andere periode in 2020 ( uitgezonderd schoolvakanties). Of voor 50% van de onkosten annuleren. Maar dit is coulance, want feitelijk en juridisch hoeven wij namelijk NIETS terug te betalen! Dat begrijpen sommige gasten van ons niet, en als ik dit vertel en ons ( best wel royale aanbod) voorstel , gaan ze door het lint, of annuleren via mail en denken dat het daar bij blijft: Ik kom niet, heb niet betaald, dikke pech voor jou. Feitelijk blijft deze gast dan in gebreke van gemaakte afspraken, ook via de email is dit juridisch gegrond. Ook nu in tijden van het Corona virus keert uw reisverzekering of annuleringsverzekering  ook niet of nauwelijks uit.

Dit virus is niemands schuld en we zijn allemaal slachtoffer. U moet ook begrijpen dat we er alles aan doen om het zo goed mogelijk op te lossen.

Ik kreeg de opmerking afgelopen week, u krijgt alles vergoed van de overheid. Nee, pas als ik financieel geen brood meer kan kopen dan kom ik aanmerking voor die compensatie. Voor de rest niets!  Weg spaargeld.

Langzaam stromen de maanden september, oktober en november vol… allemaal om boekingen van nu. Die maanden zit ik normaal vol met nieuwe gasten, nu geen inkomen.
Begrijp me goed, ik wil geen leedvermaak creëren maar duidelijk maken hoe het ervoor staat. Zodat ik deze week niet met tranen mijn emails hoef te openen, met verwijten, en niet bang hoef te zijn om de telefoon op te nemen met scheldpartijen van de andere kant.

Altijd zijn wij gastvrij voor onze gasten, en wensen we voor een ieder een fijne vakantie herinnering.

Voor nu:

Alle gasten in april en mei tot 28 mei, kunnen om boeken naar een andere periode in 2020. De beschikbaarheid vind u in de kalender. VVV en Op-Schiermonnikoog sites zijn niet actueel.  Wilt u annuleren dan kan dat binnen nu en 2 weken, daarna vervalt deze mogelijkheid en houden wij ons weer aan de normale annuleringsvoorwaarden.

 

Voor nu wensen we u alle goeds en hopen wij u in goede gezondheid, in de toekomst de hand te mogen schudden.

Freerk en Marieke