Blog - Kampeerboerderij De Oorsprong Schiermonnikoog

Blog

We zitten er nog midden in…..

Terwijl ik dit schrijf, is het donker in het dorp. Alle restaurants zijn dicht en er wordt niet gezongen in het cafe. Het dorp is stil en verlaten, een onwerkelijke omgeving waar ik met Abe ‘s avonds rondloop. Ik kan er niet aanwennen. Ook al zitten we er al anderhalf jaar in. Corona, het heeft… Lees meer »

Een weekend er tussenuit. Voorjaar 2021

Eindelijk was het zover, een weekendje weg! Door het Coronavirus blijven de groepen weg, de schoolkampen staan geboekt vanaf 2e week april, dus dan begint de drukte op mijn werk!  Maar nu zijn we tot  Pasen praktisch leeg. Dus wat kun je dan beter doen, dan van de gelegenheid gebruik maken en een weekend ertussen… Lees meer »

Annuleren in tijden met Corona

  Deze week hebben wij een school ontvangen van 85 personen en 13 leiding. Gisteren een evaluatie hier over gehad. En het ging prima.  Lekker veel buiten. Even extra tentje voor de leiding die liever niet beneden slaapt. Kinderen kunnen gewoon samen komen en wij hanteren ook de maatregelen van RIVM. U kunt dus gewoon… Lees meer »

Volle bak, eindelijk…..

Zittend buiten aan een picknicktafel op het terras van 1 van onze accommodaties, kijk ik naar spelende kinderen op de trampoline, lieve mensen die lekker een biertje drinken bij hun accommodatie, gasten die nog een tent op moeten zetten, en de vele tentjes die al staan, gasten uit de vakantiehuizen die net aankomen en al… Lees meer »

Wadlopen

Op zondagmorgen om zeven uur op de dijk van Schiermonnikoog staan, is iets wat me niet dagelijks gebeurd. Dat daar dan nog 10 andere mensen staan, al helemaal niet. Allemaal gympies aan, rugzak met proviand mee. En klaar om de strijd met de elementen aan te gaan. Ik had me van te voren wat ingelezen… Lees meer »

Trouwen op Schiermonnikoog

In 2019 vier bruiloften op onze boerderij. Elke bruiloft is weer anders. Toch gaat het maar om 1 ding: Je zegt ‘Ja’ tegen je grote liefde! En dat in het bij zijn van familie en vrienden. Het begint met een mailtje of telefoontje: Wij willen graag trouwen op Schiermonnikoog. Dan nodig ik jullie uit om eens langs te… Lees meer »

Camping

Vanaf vorige week loopt het storm met aanvragen voor onze kleinschalige camping naast de boerderij. Ongelooflijk 16 aanvragen op 1 dag. Dan moeten we dus nu serieus nadenken over hoe we ons kunnen houden aan de Corona maatregelen. We hebben aan tafel dagen zitten brainstormen. En het is gelukt!  Met de nodige aanpassingen kunnen we zoveel… Lees meer »

Corona overdenking

Goedemiddag, Buiten schijnt zo prachtig de zon, en binnen regent het annuleringen. Ik word er zo verdrietig van, al begrijp ik mijn gasten natuurlijk volkomen! Helaas is het allemaal niet zo makkelijk als het lijkt, en proberen we de hele tijd een goede oplossing te verzinnen om iedereen tegemoet te komen. Dat we er beide niet… Lees meer »

November

Het einde van het jaar nadert al weer. De November wandelmaand is begonnen en er zijn ontzettend veel leuke activiteiten en wandelingen voor u georganiseerd. Aankomend weekend is de jaarlijkse Devil’s trail weer, de start en finish op Zaterdag bij ons op de boerderij. Alle accommodaties zijn verhuurd en ook de vakantiehuizen zitten vol. Wat?!… Lees meer »

Nazomeren

September is halverwege. Voor ons het begin van een reeks verjaardagen. Koen 2 September, Simon 5 September en Marieke ( de schrijfster van de blogs 😉 30 September. De magische leeftijd van 40 wordt bereikt, een dankbare leeftijd. Tegenwoordig mogen we best wat trotser zijn om oud te worden. Althans zo denk ik… Maar goed,… Lees meer »

De Oorsprong,
vakantie op een boerderij?