Blog

November

Het einde van het jaar nadert al weer. De November wandelmaand is begonnen en er zijn ontzettend veel leuke activiteiten en wandelingen voor u georganiseerd. Aankomend weekend is de jaarlijkse Devil’s trail weer, de start en finish op Zaterdag bij ons op de boerderij. Alle accommodaties zijn verhuurd en ook de vakantiehuizen zitten vol. Wat?!… Lees meer »

Nazomeren

September is halverwege. Voor ons het begin van een reeks verjaardagen. Koen 2 September, Simon 5 September en Marieke ( de schrijfster van de blogs ūüėČ 30 September. De magische leeftijd van 40 wordt bereikt, een dankbare leeftijd. Tegenwoordig mogen we best wat trotser zijn om oud te worden. Althans zo denk ik… Maar goed,… Lees meer »

Zomervakantie

Het is zover, nog 10 dagen en dan begint eindelijk die zomervakantie. We hebben er zo lang opgewacht. Heerlijk, zon, warmte, gezelligheid, weerzien. Vooral dat weerzien. Vaste gasten komen en we hebben veel bij te kletsen. Hele winters moeten we bespreken.¬†Borreltje bij die accommodatie, hapje bij de andere tent. Vreugde maar ook verdrietige gesprekken.¬†¬†Ze zijn… Lees meer »

Pasen op de boerderij

Pasen op Schiermonnikoog.   Het is eerst Paasdag, het zonnetje schijnt en het is al lekker warm. Idyllisch staar ik voor me uit naar de waddendijk. Bussen vol mensen komen aan, dagjes mensen, mensen die een nachtje blijven. Allemaal komen ze voor ons mooie eiland, de natuur, het strand, en het gezellige dorp. Ik zit… Lees meer »

Winter op de boerderij

Het is Januari 2019, een heel nieuw jaar voor ons! 2018 heeft de nodige sporen achter gelaten. Maar langzaam krabbelen we op. Een scheiding is niet makkelijk. Eigenlijk priv√©, maar in dit werk en bij ons op de boerderij lopen dit soort dingen door elkaar heen. Dus ook dit nieuws hoort daarbij. Dit nieuwe jaar… Lees meer »

Gastvrij

Ook al is het seizoen van 2018 nog niet voorbij. We gaan langzaam naar het laagseizoen toe. Als we terug kijken naar dit jaar, was het hectisch. Een ziek kind, een scheiding, het hakt erin. Ik ben inmiddels naar het dorp verhuist maar fiets nog steeds zingend naar mijn werk, mijn gasten en mijn dieren.… Lees meer »

Recensies

Een kaartje zegt zoveel! Wat ontzettend lief! Een negatieve recensie met een laag cijfer. Dat doet pijn. We werken keihard met passie voor onze boerderij. We willen dat alle gasten tevreden zijn. En soms?.. Soms lukt dat niet. Dan ben ik verdrietig en teleurgesteld in mezelf, want ik heb mijn werk niet goed gedaan. Het… Lees meer »

Zomervakantie

De eerste regio in Nederland heeft vakantie sinds deze week. Dat betekent volop hoogseizoen op Schiermonnikoog en op onze boerderij. De camping loopt vol, de vakantiehuizen zijn bezet en de groepsaccommodatie is overgenomen door gezinnen. De groepen blijven even weg. Kortom een hoop gezelligheid. De zomervakantie is een feestje voor ons, vaste gasten, oude bekenden… Lees meer »

Weer niet bereikbaar

Het komt bij ons net iets vaker voor dan bij een regulier familiebedrijf. Niet bereikbaar zijn. Koen vertelde hij had iemand aan de telefoon gesproken die werkelijk heel boos was omdat wij er niet waren… ¬†Zo zonde, de lieve jongen is 12 jaar. En neemt keurig op. Als volwassene heb je je dan ook zo… Lees meer »

Vandaag 5 jaar

Donderdag 27 Oktober, een normale dag. Gewoon kantoor werk. Bevestigingen versturen, betalingen nakijken. Last minutes op de site zetten. Niets deed mij herinneren aan 5 jaar geleden. Vanmiddag even met een kopje thee voor het raam, met uitzicht over de landerijen en onze koeien. Mooie luchten, een zonnetje en tevreden grazende koeien.. Een gevoel van… Lees meer »

De Oorsprong,
vakantie op een boerderij?